اگر سمعک نگذاريم چه مي شود
اگر سمعک نگذاريم چه اتفاقی می افتد؟
همواره بيماران کم شنوايي که تمايل به استفاد از سمعک ندارند در آخر مشاوره از ما سوال مي کنند اگر سمعک نگذاريم چه اتفاقي مي افتد؟
اگر سيستم شنوايي انسانها به مرور زمان ضعيف شود و تحريک نشود چندين اتفاق در بدن کم کم خود را نشان مي دهد که در زير به آن کاملا اشاره مي کنيم:
- در مرحله اول خود ميزان شنوايي کم کم بيشتر مي شود و اين ضعيف شدن تا حدي پيش مي رود که بيمار ناشنوا شود.
- در صورت عدم استفاده از سمعک هوشمند کم کم سلول هاي حلزون و عصب گوش ضعيف مي شوند که اين ضعيف شدن تاحدي برگشت ناپذير است.
- با افزايشکم شنوايي کم کم وزوز گوش در گوش هايتان حس مي شود.
- در ابتدا وزوز گوش را فقط در محيط هاي ساکت حس مي کنند و بعد ها اگر سمعک استفاده نکنند بلندي و شدت وزوز گوش بيشتر مي شود و حتي در مکان هاي شلوغ و پر سر وصدا وزوز خود را مي شنوند.
- اين وزوز بلند تمام فعاليت هاي روزمره بيماران مثل کار، روابط عاطفي، خواب و تعاملات روزمره را تحت تاثير قرار مي دهد.
- وزوز گوش به مرور به صورت وسواس تبديل مي شود که در اين مرحله حتي سمعک هاي با برنامه مخصوص درمان وزوز گوش هم نمي توانند به بيمار کمک کنند.
- بيشتر اين بيماران به ناچار مجبورند داروهاي ضد افسردگي و ارامش بخش مصرف کنند.
- بيماران گرامي بايد مدنظر داشته باشند اگر مي خواهند وزوز گوش آنها به مرور زمان به معضل جدي براي آنها تبديل نشود بايد در مراحل اوليه به فکر درمان باشند.
- در غير اين صورت اگر بلندي وزوز گوش زياد شود ميزان موفقيت درمان وزوز با سمعک و دارو بشدت کم مي شود.
- افسردگي: افرادي که کم شنوايي دارند در ارتباط برقرار کردن با ديگران دچار مشکل مي شوند و کم کم منزوي و خانه نشين مي شوند.
- همچنين به واسطه درک پايين گفتار افراد کم شنوا گاها در جمع هاي دوستانه به علت درک نادرست از گفتار ديگران مورد تمسخر قرار مي گيرند و اين تمسخرها سبب افسردگي آنها مي شود.
به مثال زير توجه کنيد:
مثال: در يک مهماني شما به دوست کم شنواي خود ميگويد "براي من شير بياور" و "او براي شما سير مي اورد:
- آلزايمر: از عوارض بسيار وحشتاک و در عين حال کم شناخته شده آلزايمر وقوع کم شنوايي است. بسياري از مردم اطلاع ندارند که يکي از عوامل اصلي الزايمر بخاطر کم شنوايي است.
علت ايجاد آلزايمر بخاطر کم شنوايي چيست؟
الزايمر يعني نقص در سيستم حافظه، حال از بين تمامي حواس انسان سيستم شنوايي بيشترين نقش را در تشکيل حافظه دارد. وقتي حس شنوايي به هر دليلي ضعيف شود مقدار اطلاعاتي که به سمت مناطق حافظه در مغز ارسال مي شود به مرور کم مي شود که اين علمل کم کم سبب ضعيف شدن عصب هاي منطقه حافظه در مغز انسان مي شود.
ازااينرو اگر بيمار از سمعک استفاده نکند ضعف مناطق عصبي حافظه تشديد مي شود و اين ضعف خود را به صورت فراموشي هاي پي در پي که همان آلزايمر است نشان مي دهد.
کلينيک شنوايي و سمعک نجوا با بهره گيري از متخصصين شنوايي شناسي بالاترين سطح علمي از جديدترين مطالب علمي روز دنيا را به طور رايگان در اختيار شما قرار مي دهند.
در صورت تمايل براي مشاوره رايگان و تست رايگان انواع سمعک با سمعک نجوا تماس بگيريد. 02188343584
شنوايي و سمعك نجوا
دكتر وحيد مرادي متخصص شنوايي شناسي نوزادان و كودكان
از دانشگاه علوم پزشكي تهران
جهت مشاوره رايگان مي توانيد با شماره زير تماس حاصل فرماييد.
02188828999
02188860666
09925020901
02188343584
09109259377
تهران خیابان مطهری خیابان فجر روبه روی بیمارستان جم کوچه ی نظری بنبست دلفان پلاک 5 طیقه 5 واحد10
نظرات و دید گاه ها