بهترين سمعک
بهترين سمعک
هميشه بيماران از ما سوال مي پرسند که بهترين سمعک چه برندي است؟
اگر نگاهي به برندهاي سمعک داشته باشيم متوجه مي شويم که سمعک هاي موجود در ايران به چند دسته تقسيم ميشوند:
سمعک هاي آلماني: شامل سمعک زيمنس، سمعک هانساتون، سمعک اي ام، سمعک اديوسرويس، سمعک رکستون
سمعک دانمارکي: شامل سمعک اتيکن، سمعک اينترتون، سمعک ريسوند، سمعک ويدکس
سمعک سوئيسي: شامل سمعک برنافن، سمعک فوناک سمعک کانادايي و
سمعک آمريکايي: شامل سمعک بلتون، سمعک استارکي، سمعک يونيترون
حال بايد بدانيم سمعک هاي موجود همگي در يک رده هستند اگر بخواهيم با يک مقايسه منطقي و بدون جانبداري به اين قضيه نگاه کنيم
:براي درک بهتر اين مسئله با يک مثال اين قضيه را شرح مي دهم:
براي مثال سمعک گت اتيکن را اگر بخواهيم با سمعک اورجين 1 بلتون مقايسه کنيم به اين شرح خواهد بود.
گت اتيکن | اورجين 1 | |
سال توليد | قبل از 2010 | قبل از 2010 |
تعداد کانال | 4 | 4 |
تعداد باند | 4 | 4 |
قدرت مدارهاي کنترل صدا | متوسط | متوسط |
شکل سمعک | ظريف | بزرگ |
سايز باتري | 13 | 13 |
ضد اب | نيست | است |
تحلیل جدول
اگر به اين جدول توجه کنيم متوجه مي شويم اين دو سمعک تقريبا هم رده هستند و وقتي براي بيمار توضيح مي دهيم مي گويم تماما شبيه هم هستند و حتي قيمت يکساني دارند، فقط يکي از اين دو بزرگتر است و ضد اب است اما آن يکي کوچکتر است و ضد اب نيست، حال از بيمار مي خواهم از بين اين دو يکي را انتخاب کند.
در اين حالت بيماران همواره ميگويند ما مطمئن باشيم که اين دو از لحاظ قدرت و کيفيت يکي هستند،
آيا آن را تضمين مي کنيد؟
که چون متخصص شنوايي شناسي در حوزه سمعک تنها فرد واجد صلاحيت است آن را تاييد مي کند و تنها در مرحله آخر بيمار بايد بين سايز و قابليت ضد آب بودن يکي را انتخاب کند.
حال در اين مرحله دوباره ما مشاوره تخصصي به بيمار مي دهيم و مي گوييم اگر در مناطق مرطوب همچون شمال و جنوب زندگي مي کنيد ضد اب بودن اهميت دارد.
مثال بالا نشان داد وقتي بخواهيم يه قضاوت منطقي و بدون جانبداري از دو سمعک داشته باشيم هر کدام مي توانند بهترين سمعک براي بيمار باشند.
يعني هر بيمار با توجه به شرايطش يک سمعک مي تواند براي او بهرين باشد و اينگونه نيست که يک سمعک بهترين سمعک دنيا باشد.
براي اينکه بهترين سمعک دنيا را براي يک بيمار انتخاب کنيم چند فاکتور مدنظر متخصصين شنوايي شناس است که بشرح زير است:
- ميزان افت شنوايي بيمار
- ديدگاه بيمار نسبت به ظاهر سمعک
- انتظارات بيمار از سمعک
- قيمت سمعک
- سيستم وايرلس و بلوتوث
- وضعيت جسمي و توانايي حرکتي بيمار
ميزان افت شنوايي بيمار:
هرچه افت شنوايي بيماران بيشتر شود قيمت سمعک بيشتر مي شود. حال بايد به اين نکته هم دقت نمود هرچه قدرت سمعک بيشتر شود ولي سايز سمعک طبق تکنولوِژي هاي بروز تر کوچکتر شود قيمت بيشتر مي شود.
ديدگاه بيمار نسبت به ظاهر سمعک:
گاهي بيماران نسبت به سايز سمعک و اندازه سمعک بسيار حساس مي شوند که اين قضيه کار متخصص شنوايي شناسي را دشوار مي کند زيرا گاهي بيمارا افت شنوايي خاصي دارد يا افت شنوايي او زياد است ولي سمعک هاي کوچک و نامرئي مي خواهد که در اين حالت قيمت سمعک بشدت افزايش مي يابد.
پس به عنوان يک اصل بايد بيماران آگاهي داشته باشند هرچقدر سايز سمعک کوچکتر شود قيمت آن بيشتر مي شود که علت آن تکنولوژي ساخت مدارهاي کوچيک تر است.
انتظارات بيمار از سمعک:
همواره با بيماراني مواجه هستيم که مي گويند من در محيط هاي شلوغ در درک صدا مشکل دارم يا مي گويند من در محيط هاي پر سر و صدا همواره محل منبع صدا را اشتباه تشخيص مي دهم که در اين شرايط لازم است تعداد کانال سمعک افزايش يايد و مدارهاي کاهش نويز محيط و افزايش تفکيک صدا قوي تر باشد که اين افزايش منجر به افزايش قيمت سمعک مي شود.
قيمت سمعک:
قيمت سمعک در ايران به علت عدم پوشش مناسب بيمه ها و مشکلات مالي همواره اصلي ترين مشکل انتخاب سمعک در بيماران است.
قيمت سمعک بشدت تحت تاثير سال توليد سمعک، تعداد کانال سمعک، مدار وايرلس، قدرت سمعک و برنامه هاي سمعک است.
سيستم وايرلس و بلوتوث:
سيستم هاي وايرلس امروزه به طور گسترده ايي در سمعک ها وارد شده اند که بيمار مي تواند به وسيله اين سيستم ها
- صداي سمعک را کم و زياد کند
- برنامه سمعک را عوض کند
- جهت ميکروفون سمعک را به سمت گوينده مورد نظر خود تغيير دهد
- از ميزان باتري باقيمانده سمعک مطلع شود
- و حتي اگر سمعکش گم شد آن را به وسيله GPS پيدا کند
اين قابليت ها سبب شده است که بيماران عاشق اين نوع سمعک ها شوند.
وضعيت جسمي و توانايي حرکتي بيمار:
توانايي حرکت دست بيماران در انتخاب مدل سمعک بسيار اهميت دارد زيرا بيماران که لرزش دست دارند مثل بيماران پارکينسون و سکته مغزي نمي توانند سمعک هاي ريز و داخل گوشي را وارد گوش کنند و بايد از سمعک پشت گوشي استفاده کنند.
همچنين چون سمعک هاي کوچک باتري کوچکي دارند عوض کردن باتري بسيار سخت است.
آري انتخاب سمعک بسيار سخت است و چندين عامل در انتخاب سمعک تاثير گذار است و تنها متخصص شنوايي مي توانند بهترين سمعک را براي بيمار انتخاب کند.
بهترين سمعک هاي دنيا را اگر کنار هم بگذاريم ولي اگر به 6 فاکتور ذکر شده در بالا توجه نکنيم بدون شک بيمار به تنها خاطره ايي از بدترين سمعک دنيا را در ذهن خود به ياد خواهد آورد.
متاسفانه هنگامي که بيماران را ارزيابي مي کنيم و به آنها مشاوره مي دهيم هميشه عمده بيماران از ما مي خواهند که سمعک ارزان باشد ولي در مقابل از ما مي خواهند که اين سمعک را تضمين کنيم که آنها با اين سمعک صدا را خيلي خوب تشخيص دهند.
جواب ما با اين بيماران اين است که چنين چيزي غير ممکن است زيرا قيمت سمعک همانطور که گفته شد تحت تاثير سال توليد سمعک است و هرچه سمعک سال توليدش به روز تر باشد قابليت ها و توانايي مدارهاي آن جهت تفکيک صدا و تمايز صداي گفتاري از ساير صداها افزايش مي يابد.
بارها در حين مشاوره پيش آمده است که ما به بيماران پيشنهاد مي کنيم رده بالاتر قيمت بالاتر را برداريد زيرا در درک شما تاثير بيشتري دارد ولي در عوض ماهم پرداخت آن را براي شما اقساطي مي کنيم که اين حالت توانسته است بيماران از مدل هاي بالاتر و جديدتر بهره مند شوند.
لازم به ذکر است که در مجموعه کلينيک هاي شنوايي و سمعک نجوا پرداخت اقساطي بدون بهره وجود دارد و اين امر تنها به خاطر کمک به هم ميهنان عزيز کشورمان است زيرا در کلينيک شنوايي و سمعک نجوا بر اين اصل اعتقاد داريم که در کشور عزيزمان نبايد هيچ انساني بخاطر مشکلات مالي از نعمت شنيدن محروم شود.
در انتخاب بهترين سمعک گاهي ما به بيماران پيشنهاد ديگري را ارائه مي دهيم.
طبق مطالعات انجام شده و تجربه ايي که در ايران داشتيم بيشتر کم شنوايي ها دو طرفه و قرينه هستند ازاينرو هميشه مي گويم اگر سمعک دو گوشي بگذاريد بهتر از سمعک يک گوشي است زيرا وقتي دوگوش فعال شود سبب مي شود صدا به طور طبيعي بلندتر شود و سبب مي شود صداي گفتار را از صداي خش خش اطراف و صداهاي مزاحم خيلي بهتر تمايز دهد.
حال در اين مورد بيماران مي توانند رده پايين تر را انتخاب کنند زيرا وقتي سمعک دو گوشي استفاده کنند به علت ذات خلقت دو گوشي و شنوايي دو گوشي معايب سمعک رده پايين تر جبران مي شود.
اخيرا بيماري داشتم که در يک گوش سمعک زيمنس استفاده مي کرد و رده آن مربوط به سال 2013 بود و رضايت او طبق گفته بيمار 70 از 100 بود با اصرار بنده به گوش مقابل همان سمعک گذاشته شد و به محض قرار دادن سمعک دوم و حس کردن صداي جديد بيمار به حدي از صداي سمعک لذت برد که بلافاصله گفت اين سمعک را مي خواهم، آري خداي منان بي دليل به ما دو گوش براي شنييدن عطا نکرده است.
در خلاصه مي خواهم بگويم که بهترين سمعک دنيا تنها واژه ايي است که در ظاهر زيبا است ولي در عمل پوچ و بي معني است و تنها متخصص شنوايي شناس به اين عبارت معنا مي دهد آن هم به واسطه تخصصي که چندين سال در دانشگاه اصول آکادميکي آن را فرا گرفته است.
جهت مشاوره مي توانيد با آدرس مرکزي مطب نجوا واقع در خيابان مطهري تماس حاصل فرماييد:0218834358409109259377
راهنماي ساير شعب:کلينيک شنوايي و سمعک مخصوص بزرگسالان (خيابان مطهري)کلينيک شنوايي و سمعک مخصوص کودکان (بيمارستان کودکان تهران)کلينيک شنوايي و کلينيک سمعک محدوده يوسف آباد (درمانگاه صدرا)کلينيک شنوايي و کلينيک سمعک محدوده اختياريه، محدوده قلهک، محدوده قيطريه (درمانگاه اختياريه)کلينيک شنوايي و کلينيک سمعک محدوده جمهوري (درمانگاه درنيان)
دكتر وحيد مرادي متخصص شنوايي شناسي نوزادان و كودكان
از دانشگاه علوم پزشكي تهران
جهت مشاوره رايگان مي توانيد با شماره زير تماس حاصل فرماييد.
02188343584
09109259377
02188828999
02188860666
نظرات و دید گاه ها