بیماری سخت شدگی استخوانچه های گوش بیمار
بیماری سخت شدگی استخوانچه های گوش (بیماری اتواسکلروزیس)
بیماری اتواسکلروزیس یک بیماری پیشرونده است که طی آن کلسیم در استخوانچه های گوش میانی رسوب می کند و سبب می شود حالت انعطاف پذیری حرکت استخوانچه های گوش مختل شود و سفت شوند که در این حالت افت شنوایی انتقالی در نوار گوش دیده می شود.
چه عواملی سبب ایجاد اتواسکلروزیس می شوند؟
بیشتر گزارشات حاکی از این است که بیماری سفت شدن استخوانچه ها منشا ارثی دارد وی بیماری هایی همچون سرخک می تواند سبب ایجاد آن شود.
علایم شایع
کاهش شنوایی تدریجی و پیشرونده که معمولا از سن بلوغ شروع میشود. بیمار مشکل شنوایی ابتدا با صداهای آهسته و بتدریج با صداهای بلندتر را دارد. غالب این بیماران علاوه بر افت شنوایی دچار وزوز گوش میشوند .
در این بیماران معمولا سابقهای از چرک و عفونت گوش وجود ندارد.
پیشنهاد مطالعه : آترزی گوش
نحوه شخیص اتواسکلروز
وقتی فرد جوانی دچار کم شنوایی میشود و بهتدریج کم شنوایی آن بیشتر میشود، باید به متخصص گوش و حلق و بینی و یا شنواییشناس (ادیولوژیست) مراجعه کند.
چنانچه این فرد کم شنوایی انتقالی در فرکانسهای پایین (بم) داشته باشد و یکی از اعضا خانواده او هم مبتلا به کم شنوایی انتقالی است، در گروه افرادی قرار میگیرد که بیشتر در معرض خطر ابتلا به اتواسکلروز هستند.
تشخیص بهطور معمول شامل بررسی وضعیت پزشکی و سوابق سلامت خانواده فرد، معاینه گوش با اوتوسکوپ، تست شنواییسنجی و گاهیاوقات، سیتی اسکن (CT) است. تشخیص افتراقی از سایر موارد که بهطور بالقوه میتوانند همین علائم را ایجاد کنند، بخش مهمی از روند تشخیص نیز است.
چه درمان هایی برای اتواسکلروزیس وجود دارد؟
طبق مطالعات انجام گرفته می توان از طریق عمل جراحی استخوانچه ها را برداشت و به جای آن پروتزهای جایگزین گذاشت اما میزان موفقیت آن پایین است و حدودا بین 40 الی 80 درصد گزارش شده است.
در بیمارانی که عمل موفقیت آمیز نباشد گوش درگیر بشدت شنوایی خود را از دست می دهد و این کاهش شنوایی غیر قابل برگشت است.
بهترین حالت برای رفع کم شنوایی استفاده از سمعک است.
در این حالت بیمار از سمعک استفاده می کند و مشکل شنوایی آن حل می شود.
توصیه می شود بیمارانی که به اتواسکلروزیس دچار هستند وارد فرایند جراحی نشوند چون احتمال موفقیت آن بسیار بالا نیست و در صورت عدم موفقیت در عمل میزان شنوایی باقی مانده خود را از دست می دهند و دیگر سمعک هم برای آنها کارایی نخواهد داشت.
پیشنهاد مطالعه : درمان کم شنوایی
چه سمعکی برای بیماران با سفت شدگی استخوانچه مناسب است؟
بیماران اتواسکلوروزیس می توانند از انواع سمعک داخل گوشی، سمعک پشت گوشی و حتی سمعک های نامرئی استفاده کنند. به علت میزان کم کمشنوایی در این بیماران به طور معمول سایز سمعک را می توان در اندازه های کوچک طراحی کرد.
اما اگر فرد به علت جراحی بیماری خود کم شنوایش افزایش یابد نمی توانیم سمعک با سایز کوچک برای وی تجویز کنیم.
برای مشاوره جهت عمل جراحی و استفاده از سمعک و تست سمعک با متخصصین ما تماس حاصل فرمایید.
شنوايي و سمعك نجوا
دكتر وحيد مرادي متخصص شنوايي شناسي نوزادان و كودكان
از دانشگاه علوم پزشكي تهران
جهت مشاوره رايگان مي توانيد با شماره زير تماس حاصل فرماييد.
02188828999
02188860666
09925020901
02188343584
09109259377
تهران خیابان مطهری خیابان فجر روبه روی بیمارستان جم کوچه ی نظری بنبست دلفان پلاک 5 طیقه 5 واحد10
نظرات و دید گاه ها