تاخیر گفتار و زبان
آیا تاخیر گفتار و عدم حرف زدن به علت کم شنوایی است؟
تاخیر گفتار و زبان : هشداری جدی به والدین!!!
متاسفانه هر روز با والدینی مواجه می شوم که با کودک خود جهت ارزیابی شنوایی به کلینیک مراجعه می کنند و هنگام ارزیابی شنوایی مشخص می شود که کودک کم شنوایی دارد.
حال وقتی از والدین آنها علت آنکه چرا در سن 3 یا 4 و حتی 5 سالگی اقدام به مراجعه به متخصص شنوایی شناسی کرده اند تمانی آنها با ادبیات مشترکی بیان می کنند:
در خانواده ما دیر حرف زدن رسم استخانواده ما ژنتیکی دیر به حرف می آیندپسر عمو یا یک نفر در فامیلمان دیر به حرف آمدهمسایمان گفت حرف نزدن بچه تا 4 سالگی طبیعی استآشنایان و فامیل هایمان گفتند که چون پسر است دیر بحرف می آیدو بسیاری از اینگونه جملات تاسف بار
آیا بچه من باید تا آخر عمر از سمعک استفاده کند؟
والدین گرامی دقت داشته باشید هر گونه تاخیر در حرف زدن یا عدم واکنش به صدا را در هر سنی باید جدی بگیرید و بلافاصله به متخصص شنوایی شناسی مراجعه کنید.
سیستم شنوایی انسان و در کل رشد مغز طبق یک قانون منظم پیروی می کند، یعنی در یک سن رشد مغز شروع می شود و در سن خاصی متوقف می شود.
در انسان معمولا رشد مغز در سن 3 الی 4 سالگی متوقف می سود ازاینرو اگر کودکی دچار مشکلی شود و در سالهای اولیه تولد شناسایی نشود هیچ گونه درمانی نمی تواند موفقیت آمیز باشد.طبق مطالعات کودکان کم شنوایی که در سن 1 سالگی سمعک استفاده می کنند نسبت به کودکانی که در سن 3 یا بالاتر از سمعک استفاده کرده اند پیشرفت بسیار سریعی در گفتار و زبان داشته اند.
ازاینرو لازم است به هر گونه علائم کم شنوایی در کودکان از قبیل:
- تاخیر گفتار
- بد حرف زدن
- افزایش صدای تلویزیون
- نزدیک نشستن به تلویزیون
- عدم توجه به صدا از فاصله دور یا صداهای آهسته
- عدم تمایل به حظور در بازیهای کودکانه گروهی و غیره
را جدی بگیرید و برای اطمینان از سلامت شنوایی به شنوایی شناس مراجعه کنید.
کلینیک شنوایی و سمعک نجوای ایرانیان
با سنجش شنوایی نوزادان در اوایل زندگی میتوان وجود هرگونه کم شنوایی را رد کرد
جهت مشاوره رايگان مي توانيد متخصصین کلینیک شنوایی نجوا تماس حاصل فرماييد.
02188343584
09109259377
02188828999
02188860666
نظرات و دید گاه ها