کم شنوایی گوش
کم شنوایی گوش
کم شنوایی یکی از مشکلات شایع در بین مردم می باشد که علت های مختلفی می تواند در ایجاد آن دخیل باشد.
کم شنوایی می تواند در دوران اولیه زندگی در نوزادان یا در سنین سالمندی به دلایلی که در زیر به آن اشاره می شود ایجاد شود. سیستم شنوایی در انسان با ایجاد تعامل و ارتباط با محیط اطراف نقش مهمی در بلوغ سیستم شنوایی و شناخت دارد.
کم شنوایی در نوزادان می تواند به دلایلی نظیر: زردی خون، تعویض خون، عفونت های قبل، حین و بعد از بارداری مادر، نگهداری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان، ضربه به سر، استفاده از داروی آسیب رسان به گوش و... می باشد.
پیشنهاد مطالعه : درمان کم شنوایی
کم شنوایی در سالمندان
در دوران سالمندی دلیل اصلی آن افزایش سن بیمار می باشد اما دیگر موارد نظیر محل کار بیمار، در معرض قرارگیری فرد در نویز و صدای بلند در طول مدت کار، استفاده از داروهای مختلف، عفونت گوش یا سایر بیماری ها(دیابت، مشکلات کلیوی) و ... می باشد.
در مقالات بیان شده است که فردی که دارای مشکل بینایی است می تواند از جایگاه تحصیلی و اجتماعی خوبی برخوردار باشد اما برای فرد با مشکل و آسیب شنوایی چنین جایگاهی مقدور نیست.
پس باور داشته باشید که در صورت کم شنوایی حتما باید اقدامات لازم جهت پیگیری و درمان کم شنوایی انجام گیرد.
از طرف دیگر کم شنوایی در تولید گفتار و زبان نقش بسیار مهمی دارد به این صورت که فرد باید تمام صداهای محیط را به خوبی بشنود تا بتواند بعد از مدتی آن را تولید کند.
همچنین انسان از بدو تولد دارای سیستم شنوایی دو گوشی و ارتباط این دو با یکدیگر سازگار شده است، سیستم شنوایی دو گوشی در درک دقیقتر گفتار و جهت یابی دقیق صدا و همچنین درک بهترصدا در محیط های پرسروصدا بسیار کمک کننده است. حتی استفاده از سیستم دو گوشی جنبه محافظتی نیز دارد به این صورت که در مواجهه با صدای بلند سیستم شنوایی دو گوش جنبه محافظتی دارد و مانع از آسیب شنوایی می شود.
سیستم شنوایی دو گوشی همچنین در جهت یابی دقیق صدا و کشف منبع صدا بسیار نقش مهمی دارد به طور مثال زمانی که بیمار فقط از یک گوش صدا را می شنود همیشه صدارا در همان گوش کشف می کند و در جهت یابی صدا مشکل دارد.
پس به طور کلی میتوان گفت سیستم شنوایی انسان در موارد زیر نقش مهمی دارند:
*ارتباط با محیط اطراف و سیستم شناختی فعال*تولید گفتار و زبان*جهت یابی و مکان یابی صدا و منبع صدا*
افزایش توانایی های اجتماعی در زندگی
به همین دلیل در موراد آسیب شنوایی دو گوشی تاکید بیشتری برای استفاده از سمعک دو گوشی می باشد زیرا با سمعک دو گوشی درک بهتر برای بیمار و حتی طبیعی شدن سیستم شنوایی بیشتر می شود.
شنوايي و سمعك نجوا
دكتر وحيد مرادي متخصص شنوايي شناسي نوزادان و كودكان
از دانشگاه علوم پزشكي تهران
جهت مشاوره رايگان مي توانيد با شماره زير تماس حاصل فرماييد.
02188828999
02188860666
09925020901
02188343584
09109259377
تهران خیابان مطهری خیابان فجر روبه روی بیمارستان جم کوچه ی نظری بنبست دلفان پلاک 5 طیقه 5 واحد10
نظرات و دید گاه ها