درمان اختلال پردازش شنوایی و بد شنوایی در کودکان
درمان اختلال پردازش شنوای و بد شنوایی در کودکان می تواند با مشاوره و غربالگری سریع، خیلی زود انجام شود. به همین خاطر صرفا نیاز است تا نشانه های پر خطر را جدی بگیرید و با برنامه ریزی موثر از پیشرفت و همین طور ماندگاری آن جلوگیری نمایید.
کلینیک شنوایی سنجی نجوا به شما کمک خواهد کرد تا یک به یک این نشانه ها و علائم را مورد بررسی قرار دهید و درمان اختلال پردازش شنوایی و بد شنوایی در کودکان را هر چه سریع تر انجام دهید.
همه چیز در مورد اختلال پردازش شنیداری
مغز انسان هم چون کامپیوتری غول آساف همواره در حال دریافت و پردازش اطلاعات مختلف می باشد. شما می توانید این دریافت و پردازش اطلاعات را از پیشرفت های مختلف در زمینه های گوناگون مانند علم و هنر مشاهده نمایید.
قدرت شنیداری استاندارد یکی از رکن های اصلی دریافت و پردازش اطلاعات در مغز می باشد. چرا که گوش ها به عنوان نخستین دروازه ورود محرک های صوتی به شمار می آیند. اما پردازش و شناسایی اطلاعاتی که از طریق گوش به مغز منتقل می شود، در مغز صورت می پذیرد.
افرادی که به کم شنوایی و یا بد شنوایی دچار هستند، اغلب نمی توانند پردازش مناسبی از صدا ها در مغز خود داشته باشند. چرا که صدا ها و اصوات مختلف، به صورت صحیح از طریق گوش وارد مغز نمی شود. همین امر می تواند تنرکز و توجه فرد کم شنوا و یا بد شنوا را تحت تاثیر قرار دهد.
لازم به ذکر است که این دسته از افراد به دلیل مشکل اختلال پردازش شنوایی، حافظه شنیداری مطلوبی ندارند. هم چنین نمی توانند اطلاعات شفاهی را به خوبی به سایر افراد منتقل کنند.
در این زمان باید خانواده ها این مسئله به عنوان یک زنگ خطر شناسایی کنند و تمامی کمک های لازم را در جهت برگشت سلامت شنیداری انجام دهند.
کودکی که با اختلال پردازش شنیداری دست و پنجه نرم می کند شاید در ابتدا کمبود و فقدان آن را چندان جدی نگیرد، اما به محض ورود به اجتماع دیگر به غیر از خانواده مانند مدرسه، دانشگاه و...ف متوجه تفاوت های خود با سایر افراد بشود. همین امر می تواند ضربه سهمگینی به اعتماد به نفس و عزت نفس او وارد کند. به طوری که شاید دیگر علاقه ای به حضور در جمع های مختلف از خود نشان ندهد.
چرا اختلال پردازش شنیداری به وجود می آید؟
برخی از افراد بر این باور اند که با شناخت علت وقوع پردازش شنیداری، می توان شانس درمان را بیش تر کرد. اما لازم است بدانید که تا به امروز هیچ دلیلی به غیر از استعداد ژنتیکی برای دلایل وقوع اختلال پردازش شنیداری شناسایی نشده است.
مشکلات شنیداری مانند سایر بیماری ها نیست که بتوان به راحتی آن ها را تشخیص داد. چرا که باید در مرحله اول ارزیابی رفتار ها و غربالگری توسط پزشک متخصص در جهت درمان اختلال پردازش شنیداری انجام پذیرد.
چرا باید مشکلات شنوایی را در زمانی مشخص و طلایی شناسایی کرد؟
انسان ها می توانند به کمک قدرت شنیداری، ارتباطات موثری را شکل دهند. همین طور نقش و جایگاه هر فرد می تواند بر اساس قدرت شنیداری او مشخص شود. هر گونه آسیب به قدرت شنیداری می تواند فرد را از انجام فعالیت های اجتماعی مطلوب باز دارد.
متاسفانه افرادی که به دلیل عدم پیگیری در زمان طلایی، به نا شنوایی دچار شده اند، همین طور هزینه های زیادی را برای درمان و استفاده از سمعک و هم چنین جراحی و کاشت حلزون پرداخت می کنند. ضمن اینکه اعتماد به نفش و عزت نفس آن ها آسیب دیده است.
برای تشخیص اختلال پردازش شنوایی چه کاری انجام دهیم؟
ابزار های مختلفی در دسترس افراد وجود دارد تا بتوانند به راحتی اختلال پردازش شنوایی را شناسایی کنند. از این رو کلینیک شنوایی سنجی نجوا رایج ترین آن ها را برای شما در ادامه آورده است:
- فردی که به اختلال پردازش شنوایی دچار شده است، برای اجرای دستورالعمل ها به صورت متوالی احساس نا توانی می کند.
- برای درک بهتر گفته های دیگران، نیاز به تکرار آن ها دارد که این رفتار از سوی دیگران آزار دهنده به شمار خواهد آمد.
- در جمع های مختلف نمی تواند به درستی پیگیری پیام های کلامی را انجام دهدو اغلب به تنهایی و ازوا علاقه مند می باشد.
- حضور فردی که به اختلال پردازش شنوایی دچار است، در محیط هایی که صدای پس زمینه قدرتمند دارند، از تمرکز آن ها جلوگیری می کند.
- حافظه شنیداری ضعیفی داشته و نمی توانند به درستی اطلاعات شفاهی را ثبت کنند.
- بیش تر افرادی که به اختلال پردازش شنوایی دچار هستند، از نارسا خوانی رنج می برند.
- عکس العمل های نا به جا و بی ربط این افراد موجب تعجب و تمسخر اطرافیان می شود.
- به طور معمول برای شناسایی منبع صوت و صدا و یا گوینده، نیاز به راهنمایی دارند.
بهترین زمان برای تشخیص اختلال پردازش شنوایی چه وقت است؟
رمز گشایی و شناسایی علائم و نشانه های اختلال پردازش شنوایی، می تواند شانس درمان و بهبودی در فرد را چند برابر کند. به همین خاطر بهتر است بهترین زمان برای استفاده از خدمات درمانی را تشخیص دهید.
- بهتر است خانواده ها و به ویژه مادر و پدر زمان بیش تری را با کودک خود سپری کنند تا در زمان مشاهده هر یک از علائم و نشانه های گفته شده، درمان اختلال پردازش شنوایی را آغاز نمایند.
- حتما مقدار گوشه گیری و انزوای کودک خود را بررسی کنید. چرا که سردرگمی و ناکامی در ارتباطات کلامی می تواند کودک را مجبور به گوشه گیری و عدم صحبت با سایر افراد کند.
- حتما حافظه شنیداری کودک خود را مورد بررسی قرار دهید.
توجه داشته باشید که در صورت مشاهده هر یک از عوامل و نشانه های گفته شده، می توانید با مراجعه به کلینیک شنوایی سنجی نجوا، درمان اختلال پردازش شنوایی و بد شنوایی کودک خود را آغاز نمایید. همین طور می توانید با کمک متخصصین مستقر در این مرکز، راهکار های درمانی موثری را اجرا و اعمال نمایید.
نظرات و دید گاه ها