زنگ گوش پس از کنسرت
زنگ گوش پس از کنسرت
زنگ گوش پس از کنسرت به دلیل قرار گرفتن طولانی مدت در معرض صدا های بلند به وجود خواهد آمد. این گونه از صدا ها می توانند به ساختار های ظریف داخل گوش آسیب وارد کنند. همین مسئله می تواند باعث زنگ زدن گوش ها یا همان وزوز گوش شود.
وزوز گوش می تواند آزار دهنده باشد، چرا که این صدا می تواند شنیدن را شدوار و زندگی روزمره را با اختلال مواجه کند. زنگ گوش پس از کنسرت به طور معمول موقتی است و باید در طی چند روز از بین برود. اما همین امر می تواند به ساختار های گوش آسیب های دائمی وارد کند. به همین خاطر اقدامات لازم در جهت جلوگیری از کم شنوایی از اهمیت زیادی برخوردار است.
چگونه آسیب صوتی اتفاق می افتد؟
صدای بلند می تواند به سلول های مویی کوچک که در گوش وجود دارند، آسیب وارد کند. این سلول های مویی در پاسخ به صدا دچار ارتعاش شده و پیامی را به مغز ارسال می کنند. لازم است بدانید که پس از نابودی، این سلول ها دوباره رشد نخواهند کرد.
محققین بر این باور اند که آسیب به این سلول ها باعث می شود که پیام های دریافتی از سوی مغز، نادرست تفسیر شوند. به همین خاطر به جای آن صدایی را تولید می کند. این دقیقا همان مسئله ای است که باعث می شود تا فرد پس از کنسرت و حتی در زمانی که سکوت برقرار است صدای زنگ گوش خود را بشنود.
صدای بعضی از ساز ها امکان دارد که خیلی بلند باشد. هر گونه قرار گرفتن در معرض صدا های بالای 85 دسیبل باعث می شود تا کم شنوایی ناشی از نویز و یا صدا های بلند به وجود آید.
به طور کلی هر فرد امکان دارد که علائمی را در رابطه با زنگ گوش و یا همان وزوز گوش تجربه کند که صرفا چند ساعت به طول بی انجامد. در مواردی که فرد به صورت مرتب به موسیقی زنده گوش دهد یا زیاد به کنسرت برود، در صورتی که اقدامات درمانی و یا پیشگیری از آسیب کاری انجام نشود، ممکن است برای دوره های طولانی تری به وزوز گوش یا همان زنگ گوش مبتلا شود.
درمان های خانگی برای زنگ گوش
بهتر است پیش از این که به زنگ گوش مبتلا شوید، اقداماتی را در جهت پیشگیری از آن لحاظ نمایید. در این صورت به شکلی دائمی شما را آزار نخواهد داد. کلینیک شنوایی سنجی نجوا در ادامه این راهکار ها را برای شما آورده است.
از صدا های خیلی بلند به دور باشید.
در حالی که بسیاری از موارد و مسائل مرتبط با گوش و شنوایی امکان دارد که به خودی خود بهبود پیدا کنند، اما بهتر است که حدالمقدور در معرض های صدا های بلند قرار نگیرید.
هم چنین بهتر است از استفاده از هدفون خودداری کنید و حضور خود را در مکان های پر سر و صدا به حداقل برسانید. همین طور تماشای تلویزیون و یا گوش دادن به رادیو را با صدا کم انجام دهید. در این صورت علاوه بر این که از وزوز گوش جلوگیری می کنید، می توانید به بهبود ان نیز کمک نمایید.
حواس پرتی ایجاد کنید.
برخی از اوقات زمانی که صدایی در محیط نیست، فرد صرفا به صدای گوش خود توجه می کند. در این زمان ها امکان دارد که گوش دادن به موسیقی ملایم و یا پادکست جذاب، شنیدن صدای زنگ زدن گوش را به حدقل برساند.
البته نا گفته نماند که یوگا و مدیتیشن نیر می توانند بر روی عدم تمرکز کردن بر روی زنگ گوش نیز کمک نماید. روش های گفته شده هم جنین می توانند به کاهش استرس کمک کنند. گاهی اوقات استرس می تواند یک عامل موثر برای وزوز گوش و زنگ گوش به شمار آید.
از نویز سفید غافل نشوید.
اگر زنگ گوش در زمان خواب برای شما مشکل ایجاد می کند، بهتر است از برخی صدا ها مانند نویز سفید ملایم در جهت منحرف نمودن مغز از تمرکز بر روی صدای گوش بهره مند شوید. البته لازم است بدانید که برخی از افراد از صدای فن استفاده می کنند تا بتوانند خواب راحت تری داشته باشند. همین طور برخی دیگر از صدای اقیانوس و یا صدای پارازیت تلویزیون در جهت آرام خوابیدن و نشنیده شدن زنگ گوش استفاده می نمایند.
ضربه زدن به سر یک روش برای جلوگیری از زنگ گوش
یک روش کمکی برای کاهش و یا از بین بردن صدای زنگ گوش پس از کنسرت، نوعی ضربه زدن به سر می باشد.
بهتر است این نوع از ضربه زدن را از طریق مراحل زیر انجام دهید:
کف دست را بر روی گوش قرار دهید و انگشتان خود را در پایه جمجه در قسمت پشت سر بگذارید.
حال گوش های خود را با کف دست نگه داشته و انگشتان سبابه را به سمت بالا بکشید و به پشت سر ضربه وارد کنید.
این مسئله باید صدایی را درون سر صدایی را ایجاد کند که شبیه به صدای طبل می باشد.
باید این ضربات را در حدود 50 بار انجام دهید.
هر روزی که لازم می دانید برای چند بار این کار را تکرار نمایید.
مصرف الکل و کافئین را به حداقل برسانید.
برخی از افرادی که به زنگ گوش پس از کنسرت دچار می شوند، بهتر است که نوشیدن الکل و کافئین را متوقف کنند. چرا که مصرف کم تر الکل و کافئین می تواند به کم تر شدن و کاسته شدن از علائم وزوز گوش کمک نماید.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
زمانی که زنگ گوش پس از کنسرت، بعد از یک روز از بین نرفت، باید هر چه سریع تر به پزشک متخص مراجعه کنید. چرا که این امکان وجود دارد عامل دیگری به غیر از کنسرت باعث وزوز گوش شود.
عوامل مختلفی و متعددی بر روی زنگ زدن گوش اثر گذار هستند و پزشک متخصص باید هر یک از ان ها را در زمان معاینه مورد بررسی قرار دهید.
در برخی از موارد جرک گوش اضافی و یا جسم خارجی می تواند درون گوش گیر کرده و باعث زنگ گوش شود. متخصصین علائم و نشانه های عفونت گوش را مورد بررسی قرار می دهند و در مورد میزان استرس فرد و دارو هایی که فرد مصرف می کند، سوال می کنند.
در مواردی که وزوز گوش به صورت مزمن مشاهده شود، پزشک متخصص سمعک تجویز می کند و یا دارو هایی که برای کاهش بعضی از علائم و نشانه های آن توصیه می نماید.
نظرات و دید گاه ها