زوال شناختی
زوال شناختی
تحقیقات زیادی بر روی زوال شناختی و همین طور ارتباط آن با کم شنوایی انجام پذیرفته است. این تحقیقات نشان می دهد، افرادی که هجده ماه از سمعک استفاده کرده اند، عملکرد خود را در برخی از آزمایش های شاختی به دست آورده اند.
با کهولت سن احتمال زوال عقل بیش تر خواهد شد. به همین خاطر افزایش میانگین سنی جمعیت می تواند باعث بیش تر شدن زوال عقل در بین افراد باشد.
در واقع باید گفت که هیچ درمانی برای زوال عقلی تا به امروز شناخته نشده و در نظر گرفته نشده است. به همین خاطر این تحقیقات هم چنان بر روی این مسئله ادامه دارد. لازم به ذکر است که علاوه بر زوال عقل، این امکان میسر است که کم شنوایی نیز با افزایش سن خود را بروز دهد.
از این رو کلینیک شنوایی سنجی سمعک نجوا در این مطلب شما را بیش تر و بهتر با رابطه زوال شناختی و کم شنوایی آشنا خواهد کرد. خالی از لطف نیست که تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
رابطه بین کم شنوایی و زوال شناختی
طبق آمار های به دست آمده 30 درصد تا 60 درصد از افرادی که بالای 65 سال سن دارند و 70 درصد تا 90 درصد از افرادی که بالای 85 سال سن دارند، به کم شنوایی و یا همان پیر گوشی مبتلا می شوند.
این تحقیقات حاکم بر آن است که کم شنوایی به دنبال بسیاری از بیماری ها مانند سلامت جسمی ضعیف، اضطراب، افسردگی، تنهایی و انزوا را نیز به همراه دارد.
علی رغم این که امروزه محققان پزشکی کم شنوایی را یک تهدید برزگ برای زوال عقل و زوال شناختی می دانند اما هم چنان به این بیماری چندان توجه نمی شود. به طوری که تنها یک نفر از بیست نفر افراد شاغل بین 50 سال تا 70 سال از سمعک ایستفاده می کنند.
تاثیری که استفاده سمعک بر روی زوال عقل می گذارد.
همان طور که می دانید، استفاده از سمعک می تواند تا حد چشم گیری از خطر مبتلا شدن به زوال عقلی و زوال شناختی، بکاهد. حتی برخی از تحقیقات نشان داده است که سمعک می تواند بر آن تاثیر گذار باشد. اما امکان دارد که برای برخی از افراد هیچ گونه فایده ای نداشته باشد.
لازم است بدانید که این تناقض به دلیل وجود محدودیت ها در تحقیقات اولیه بوده و در برخی از مطالعات به دست آمده تنها نمونه های کمی دسترسی داشته اند و صرفا به کم شنوایی و زوان شناختی که خود افراد گزارش می داده اند، متکی بوده اند.
تحقیقاتی در مورد زوال شناختی و رابطه آن با کم شنوایی
99 شرکت کننده بزرگ سال که بین 62 سال تا 82 سال سن داشته اند، مبتلا به کم شنوایی بوده و به تازگی استفاده از سمعک را آغاز کرده بودند. این افراد جزو اشخاصی بودند که مورد تحقیق قرار گرفتند.
پس از 18 ماه گزارشی مبتنی بر بهبود چشم گیر و قابل توجه آن ها در درک گفتار بروز داد که تمامی این مسائل یک به یک در گزارش آورده شده اند.
هم چنین تمامی عملکرد های شناختی این افراد مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفت که میانگین نمرات در مجموعه آزمون های شناختی بهبودی نداشت.
اما زمانی که عملکرد اجرایی این افراد به صورت جداگانه مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت، متوجه بهبود چشم گیری شدند. به طور که در بین 99 نفر شرکت کننده تنها یک مرد کاهش عملکرد اجرایی داشتو همین طور لازم است بدانید که افزایش عملکرد اجرایی در زنان بیش تر از مردان بود.
عملکرد اجرایی در واقع مجموعه ای از ابزار های شناختی شامل تفکر انعطاف پذیر، حافظه فعال و خود کنترلی می باشد. هر کدام از موارد گفته شده در هدایت زدنگی روزمره فرد نقش بسزایی دارند.
زمانی که داده های شناختی در زنان مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت، مشخص شد که هم زمان در کنار بهبود عملکرد های اجرایی، حافظه فعال، توجه بصری و یاد گیری بصری نیز بهبود بخشیده شده اند.
این تفاوت بین جنسیت ها شاید تا جدی مربوط به میزان استفاده شرکت کنندگان از سمعک بوده باشد. چرا که در بین افراد حاضر شده در این تحقیقات 3.56 درصد مواقع زنان و 3.33 درصد مواقع از مردان، استفاده از سمعک را داشته اند.
البته لازم به ذکر است و باید بدانید که ان نمونه ها نشان دهنده کل جامعه نبوده و باید برای رسیدن به آمار در سطح جامعه، تعداد نفرات بیش تر و همین طور تحقیقاتی گسترده تری صورت پذیرد.
همین طور باید بدانید که این جمعیت از افراد بسیار تحصیل کرده جامعه بوده و احتمال می رود که ذخایر شناختی آن ها بیش تر از افراد عادی باشد. به همین خاطر آن ها را در مقابل زوال شناختی و زوال عقلی مقاوم تر کرده است.
نظرات و دید گاه ها