سمعک ها احتمال ابتلا به زوال عقل، افسردگی و زمین خوردن را کاهش می دهند.
سمعک ها احتمال ابتلا به زوال عقل، افسردگی و زمین خوردن را کاهش می دهند.
بر طبق تحقیقات انجام شده، به اثبات رسیده است که سالمندانی که به دلیل کم شنوایی از سمعک استفاده می کنند، نسبت به سایر سالمندانی که درمان کم شنوایی انجام نداده اند و از سمعک استفاده نمی کنند، خطر ابتلا به زوال عقل، افسردگی و زمین خوردن آن ها کم تر می باشد. همین طور از اضطراب کم تری نسبت به سایر سالمندان برخوردار هستند.
طبق تحقیقات انجام شده، نیمی از افرادی که مبتلا به کم شنوایی هستند، از سمعک استفاده می کنند. البته لازم به ذکر است که استفاده از سمعک در بین افراد بستگی به پیشینه های نژادی، قومی و موقعیت های جغرافیایی آن ها دارد. همین طور این مسئله در بین جنسیت افراد نیز تفاوت دارد. اما به طور کلی آمار ها نشان می دهند که استفاده از سمعک در کشور های پیشرفته بیش تر می باشد.
استفاده از سمعک ها می تواند علاوه بر بهبود کم شنوایی، خطر ابتلا به زوال عقل را نیز کاهش دهد. کلینیک سمعک نجوا در این مطلب شما را بیش تر با مزایای استفاده از سمعک آشنا خواهد کرد.
مطالعات انجام شده در رابطه با ارتباط بین کم شنوایی و زوال عقل و وضعیت سلامت روان می باشد. چرا که برخی از کارشناسان بر این باور اند که انزوا اجتماهی، که احتمال می رود گاها با کم شنوایی همراه باشد، امکان دارد که باعث تحریک کم تری برای مغز و در نهایت کاهش فعالیت های شناختی شود. اما برخی دیگر بر این باور داند که کاهش ایمپالس هی عصبی در گوش امکان دارد که نشانه تحلیل گسترده تر سیستم عصبی به شمار آید.
توضیحی در مورد زوال عقل و کم شنوایی
زوال عقل، در گذشته با کم شنوایی مرتبط بوده است. در واقع از بین رفتن توانایی خود شنیدن در سنین بالا، یک عامل خطر برای زوال عقل به شمار می آمده است.
مطالعات نشان داده اند که کم شنوایی فی الواقع می تواند نشانه هشدار دهنده ای برای کاهش مسائل شناختی در مردان محسوب شود. اما مطالعه ای دیگری نشان داده است که افرادی که به کم شنوایی مرکزی مبتلا شده اند در مقایسه با افراد بدون کم شنوایی، دو برابر احتمال می رود که دارای اختلال شناختی خفیف باشند.
به طور کلی تحقیقات این گونه نشان داده اند که از بین رفتن حواس خاص مانند بینایی و شنوایی هشداری برای ابتلا به زوال عقل می باشد. اما با این حال حفظ بینایی و شنوایی می تواند تا 75 درصد از شناخت ذهنی فرد محافظت نماید.
در مطالعاتی که اخیرا انجام شده است محققان این مسئله را بیش تر مورد بررسی قرار داده اند که سمعک تا چه حد می تواند مشکلات شناختی مردم را مورد محافظت قرار دهد. همین طور چرا بیش تر مردم تمایلی به استفاده از آن ندارند. به طور کلی طبق آمار های به دست آمده، 12 درصد از افرادی که به کم شنوایی مبتلا هستند، از سمعک استفاده می کنند.
اما لازم است بدانید که سمعک ها نمی توانند از این شرایط جلوگیری کنند اما می توانند باعث تاخیر در شروع زوال عقل، افسردگی و خطر زمین خوردن بشوند. هم چنین از اضطراب پیش آمده در فرد جلوگیری می کند.
توضیحی در مورد استفاده از سمعک
بر طبق آخرین مطالعات انجام شده نشان داده شده اسن که تفاوت زیادی در مراقبت های بهداشتی و دسترسی بین مبتلایان به کم شنوایی وجود دارد. مردانی که به کم شنوایی مبتلا شده اند، احتمال بیش تری دارد که از سمعک استفاده کنند.
محققان خاظر نشان می کنند که عوامل مربوط به ارتباط بین استفاده از سمعک و مسائل شناختی، متنوع و پیچیده می باشد. هم چنین این احتمال وجود دارد که از دست دادن شنوایی و رفع نکردن آن منجر به از بین رفتن تعادل و تحریک مغز شود. همین مسئله می تواند منجر به محدود کردن استقلال فرد شده و باعث شود تا او از نظر اجتماعی منزوی شود.
با تمامی صحبت ها و تحقیقات انجام شده، محققان بر این باور اند که تجویز سمعک برای افراد کم شنوا می تواند یک راهکار در جهت کاهش سرعت رشد زوال عقل به شمار آید.
آیا استفاده از سمعک ضرورت دارد؟
توجه داشته باشید که کم شدن حس ها خاص مانند شنوایی و بینایی، می تواند شروعی برای زوال عقل، افسردگی و حتی زمین خوردن به شمار آید. به همین خاطر به شما توصیه می کنیم که در صورت مشاهده هر یک از این علائم و نشانه ها، هر چه سریع تر به پزشک متخصص مراجعه کنید و برای آن راهکار های درمانی را اعمال نمایید.
اغلب در این مواقع متخصص برای شما سمعک تجویز می کند. استفاده از این وسیله می تواند تا حد چشم گیری از زوال عقل، افسردگی و زمین خوردن فرد جلوگیری نماید. البته لازم است بدانید که این مسئله بیش تر در افراد سالمند دیده می شود و بهتر است هر چه زود تر توسط خانواده آن ها مورد بررسی و درمان قرار بگیرد.
شما می توانید برای تجویز سمعک و هم چنین جلوگیری از زوال عقل، افسردگی و زمین خوردن، با متخصصین و مشاورین کلینیک شنوایی سنجی نجوا در تماس باشید.
نظرات و دید گاه ها