صدا درمانی
صدا درمانی
صدا درمانی در واقع یک روش برای بهبود وزوز گوش و عوارض ناشی از به شمار می آید. وزوز گوش یکی از صدا های داخلی غیر شنیداری است. اما بیماران می توانند با کمک صدای واقعی و خارجی در جهت خنثی نمودن درک و واکنش خود به وزوز گوش استفاده نمایند. درمان های مختلف و قوی ای برای تسکین این بیماری وجود دارد. از این رو کلینیک شنوایی سنجی نجوا در این مطلب شما را بیش تر با صدا درمانی آشنا خواهد کرد.
صدا درمانی به چه معنی است؟
صدا درمانی در واقع اصطلاحی کلی است که با در نظر گرفتن یک محصول خاص، شرایط بالینی و یا متخصص بالینی، می تواند به روش های گوناگون از آن استفاده کند. به طور کلی صدا درمانی به معنی استفاده از یک صدای خارجی برای تغییر درک بیمار از وزوز گوش و یا واکنش به آن می باشد.
صدا درمانی همانند سایر روش های درمانی که در جهت درمان وزوز گوش استفاده می شوند، نمی تواند به طور قطعی این بیماری را درمان کند. اما این امکان را میسر کرده است تا شدت آزار دهندگی و شدن احساس وزوز گوش را به مقدار چشم گیری کاهش دهد.
روش های مختلفی که در صدا درمانی مورد استفاده قرار می گیرند:
پوشش
بیمار را در معرض صدا های خارجی و یا صدا هایی با شدن کافی قرار می دهند تا صدای وزوز گوش به صورت جزیی و یا به طور کامل پوشش داده شود.
ایجاد حواس پرتی
در صدا درمانی، از صدا های خارجی در جهت منحرف نمودن حواس بیمار از وزوز گوش استفاده می شود.
ایجاد عادت
به بیمار کمک می شود تا به صورت آگاهانه به صدای وزوز گوش عادت کرده و آن را نادیده بگیرد.
تعدیل عصبی یا نورومدولاسیون
با استفاده از یک صدای ویژه بیش فعالی عصبی را که به دلیل وزوز گوش به وجود آمده است را به حداقل می رساند.
در واقع دستگاه های زیادی طراحی و تولید شده اند که صدا را در سطح های مختلفی در جهت صدا درمانی ارائه می دهند. در ادامه بیش تر در مورد این دستگاه ها توضیح داده شده است.
دستگاه های پوشاننده صدا
دستگاه های پوشاننده صدا، برنامه هایی هستند که نویز زمینه ای که اغلب شامل نویز سفید، نویز صورتی، صدا های طبیعی و یا سایر صدا های محیطی و ظریف می شوند را تولید می نمایند. این صدا های تولید شده که توسط این دستگاه صورت گرفته است، می توانند تا حد چشم گیری درک بیمار از وزوز گوش را پوشش دهند. در این صورت بیمار احساس آرامش و رهایی موقتی از بیماری وزوز گوش خواهد داشت.
ماسکر یا همان پوشاننده صدا، یک دستگاه رویمزی می باشد که برروی چندین گزینه صدا به صورت پیش فرض تنظیم شده است. اما لازم است بدانید که به طور کلی تمامی دستگاه های پخش کننده صدا مانند پخش کننده های شخصی، رایانه، رادیو و تلویزیون جزو دستگاه هایی هستند که می توان از آن ها برای پوشاندن صدا وزوز گوش استفاده نمود.
سمعک
سمعک را می توان به عنوان نوعی صدا درمانی به شمار اورد. چرا که سمعک می تواند صدای زمینه را افزایش داده و منحرف نمودن فرد بیمار از توجه او به وزوز گوش نقش مهمی داشته باشد.
دستگاه های تعدیل صدا و یا موسیقی فیلتر شده
دستگاه های مختلف پزشکی ای وجود دارد که می توانند صدا های سفارشی و ویژه بیماران را برای درمان وزوز گوش تولید نمایند. این دستگاه ها صدا های ویژه موسیقی را به صورت فیلتر شده و یا تغییر یافته برای بیمار پخش نمایند. در برخی از این دستگاه ها از فرکانس ها و تون های خاص که مورد تاکید قرار گرفته اند و به طور معمول سطح شدتی را دارا می باشند که برای شنونده به صورت آگاهانه قابل درک نمی باشد، استفاده می گردد.
دستگاه های ترکیبی
امروزه در بسیاری از سمعک ها از فناوری تولید صدای یکپارچه برخوردار می باشند. این دسته از سمعک ها می توانند به صورت کاملا مداوم نویز سفید و یا صدا های اختصاصی و سفارشی را برای بیمار تولید نمایند. این دسته از دستگاه ها این قابلیت را دارند تا مزایای سمعک را با سایر روش های صدا درمانی ترکیب کنند. دستگاه های ترکیبی روش درمانی مناسبی برای بیمارانی است که به وزوز گوش با کاهش شنوایی مبتلا هستند، مناسب می باشد.
همین طور به دلیل این که می توان این دستگاه ها را به راحتی حمل نمود، امکان استفاده به صورت مداوم و ثابت را به فرد بیمار می دهند. نوع کارایی این نوع از دستگاه های قابل استفاده برای صدا درمانی، بسته به ویژگی صدا یکپارچه و یک بیمار خاص، کاملا متفاوت می باشد.
برنامه های صوتی در جهت بهبود وزوز گوش و خواب
با در نظر گرفتن وجود برنامه های بی شمار و متعدد، تشخیص این که کدام برنامه های صوتی می توانند به خواب راحت و تسکین وزوز گوش کمک نمایند، دشوار می باشد.
کلینیک شنوایی سنجی نجوا می تواند به بهترین نحو شما بیماران عزیز را برای استفاده و تشخیص بهترین راهکار و روش برای صدا درمانی یاری دهد. در صورت نیاز می توانید با این کلینیک تماس حاصل نمایید.
نظرات و دید گاه ها