فیلتر سمعک
هدف از طراحی فیلتر سمعک، محافظت از بلندگو یا رسیور سمعک است. از آن جایی که جرم گوش، رطوبت و گرد و غبار می
توانند به بلندگو سمعک آسیب وارد کنند، فیلتر سمعک مانعی برای بروز این آسیب است.
فیلتر سمعک بخشی از سمعک به شمار می آید که شاید تا به امروز در مورد آن اطلاعاتی نداشته اید. به همین خاطر کلینیک شنوایی سنجی نجوا در این مطلب شما را با این بخش داخلی از سمعک بیش تر آشنا خواهد کرد. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
انواع فیلتر سمعک
همان طور که سمعک ها در انواع متنوعی ساخته می شوند، فیلتر آن ها هم از تنوع زیادی برخوردار است و متناسب با نوع و اندازه
سمعک تولید می شود. کیفیت مواد ساخته شده در فیلتر هم در نوع آن مؤثر است. به هر حال باید در نظر داشت که برای هر سمعکی
از فیلتر خاص آن استفاده نمود. برای هر برند سمعک باید از فیلتر های مخصوص آن استفاده نمود.
چرا باید فیلتر سمعک را تعویض کنیم و بهترین زمان برای تعویض آن چه وقتی است؟
یکی از مواردی که در مراقبت از سمعک باید در نظر گرفته شود، تعویض به موقع فیلتر سمعک است. تعویض فیلتر سمعک باعث افزایش طول عمر سمعک می شود و در کارایی خوب سمعک مؤثر خواهد بود. جرمی که در مجرای گوش تولید می شود در افراد متفاوت است، بنابراین نمی توان زمان مشخصی را برای تعویض فیلتر تعیین نمود. شاید برخی نیاز داشته باشند که هر هفته فیلتر سمعک خود را تعویض کنند و برخی هم شاید بتوانند ماه ها از یک فیلتر استفاده کنند، زمان تعویض همان گونه که اشاره شد در واقع به ساختار جرم گوش و میزان آن در هر فرد بستگی دارد.
فیلتر تمامی سمعک ها اعم از سمعک داخل گوشی، سمعک نامرئی یا سمعک RIC باید هر چند وقت یک بار عوض شود. عدم تعویض فیلتر یکی از دلایل اصلی خرابی سمعک ها است.
توجه داشته باشید که اگر جزو افرادی هستید که از فیلتر سمعک استفاده می کنید، باید در مدت زمان های مشخص و با در نظر داشتن موارد ذکر شده، اقدامات لازم را در جهت تعویض فیلتر سمعک خود انجام دهید.
چگونگی تشخیص زمان تعویض فیلتر سمعک
تعویض به موقع فیلتر در صرف جویی هزینه کمک می کند و از خرابی سمعک هم جلوگیری می نماید. اگر در هنگام تمیز کردن سمعک متوجه شویم که جرم زیادی در انتهای رسیور سمعک جمع شده نیاز است که فیلتر تعویض شود. یک سری سوراخ در قسمت گودی اکثر فیلتر های سمعک وجود دارد که به راحتی قابل دیدن هستند، اگر این سوراخ ها مسدود شده باشند یا در اثر جرم زیاد قابل دیدن نباشند بدان معنی است که زمان تعویض فیلتر فرار رسیده است. برخی از کسانی که از سمعک استفاده می کنند فکر می کنند که ضعیف یا قطع شدن صدا نشانه زمان تعویض فیلتر است در حالی که این تصور کاملا اشتباه بوده و نباید آن قدر صبر کنیم که به این مرحله برسد، از طرف دیگر گاهی این نشانه بروز داده نمی شود و سبب می گردد که جرم وارد رسیور شده و سبب خرابی سمعک می گردد.
ما توصیه می کنیم که حتما در زمان های مناسب اقدام به تعویض فیلتر کنید. چرا که در غیر این صورت خرابی سمعک شما قطعی بوده و ممکن است هزینه های بیش تری را برای شما از جهت عیب یابی و تعمیر سمعک در پی داشته باشد.
از فیلتر سمعک چگونه مراقبت و نگهداری کنیم؟
تمیز نگه داشتن فیلتر سمعک در بالا بردن کارایی و هم چنین طول عمر سمعک مؤثر است. منظور از تمیز نگه داشتن سمعک، شست و شوی آن نیست چرا که مطمئنا با آب به آن آسیب وارد می شود. فقط کافی است آلودگی های جلوی فیلتر سمعک به طور مرتب و روزانه با یک پنبه یا پارچه بدون پرز تمیز شوند.
برای تعویض فیلتر چه کاری انجام دهیم؟
محل قرار گرفتن فیلتر با توجه به نوع و شکل سمعک متفاوت است اما به هر حال در اکثر سمعک ها به راحی می توان کار تعویض فیلتر را انجام داد. آن چه که در تعویض تمامی انواع فیلتر ها مشترک است جدا نمودن قسمت مورد نظر از سمعک می باشد. هر فیلتر توسط یک میله به سمعک وصل شده است وقتی این میله را از سمعک جدا کنیم فیلتر قدیمی هم از سمعک جدا می شود و با سمت دیگر میله می توان فیلتر جدید را به سمعک وصل نمود.
در صورتی که در این زمینه تسلط و مهارت کافی را ندارید، می توانید از مشاورین کلینیک شنوایی سنجی سمعک نجوا کمک بگیرید.
نظرات و دید گاه ها